Електро-Захід Електро Захід Русский Polska English

26 березня цього року пройде акція «Година Землі», яка спрямована на збереження енергії на нашій планеті.

Рівно о 20:30 за місцевим часом цілий ряд легендарних пам'ятників культури та архітектури по всьому світу на одну годину відключать свої системи освітлення. Цим вони продемонструють солідарність з наймасовішою акцією в історії людства.

У число об'єктів культури, які на годину відключать своє
освітлення, входять: Ейфелева Вежа (Париж), Браденбурзькі ворота (Берлін), Обеліск (Буенос-Айрес), замок Кронборг (Данія), Національний Мавзолей (Пакистан), Кафедральний Собор Гельсінкі (Фінляндія ), Церква Санта-Марія-дель-Мар (Барселона), Королівський палац (Таїланд), Королівський замок (Швеція), Сіднейський оперний театр, Ханойська Опера (В'єтнам), Опера Sahnesi (Анкара), Міст через Босфор (Стамбул), Пекінський Олімпійський Стадіон «Пташине гніздо», Сфінкс і Піраміди (Гіза), Заборонене місто (Пекін), Букінгемський палац, національний меморіал Гора Рашмор (США), Меморіальний музей світу (Хіросіма), міст Золоті Ворота (Каліфорнія) і багато інших.

На Годину Землі в Києві о 20:30 згаснуть освітлення будівель по вулиці Хрещатик та головна дзвіниця Києво-Печерської Лаври. Львів на підтримку Години Землі згасить вогні Ратуші

У суботу 27 березня в 20:30 в Києві у Маріїнському парку на території Музею Води пройде цікава подія від організаторів акції - перегляд кінофільму на екологічну тематику, використовуючи електроенергію, отриману від альтернативних джерел енергії.
Можна буде подивитися фільм, покрутити педалі велогенератора для вироблення енергії разом з Кашею Сальцовою і Лілією Пустовіт, поспілкуватися з організаторами акції й однодумцями.

Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу, а в 2009 та 2010 Україна, разом зі 126 іншими країнами світу, також долучилася до всесвітньої акції Година Землі.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

You are here: Home