Електро-Захід Електро Захід Українська Polska English
There are no translations available.

Закарпаття віддавна славиться лікувальними водами. Найвідоміші цілющі джерела: Нонківської ікони Божої Матері у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі в c. Іза Хустського району. Ще одне цілюще джерело знаходиться біля чоловічого монастиря Різдва Богородиці (с. Питча Хустського району.) В Архангело-Михайлівському жіночому монастирі (с. Драгово Хустського району) є цілющий колодязь на честь ікони Живоносне джерело. У Свято-Пантелеймонівському чоловічому монастирі в м. Хуст є цілюще джерело, яке було викопане засновником святині о. Мелетієм у 30-х рр. ХХ ст., і печерний храм прп. Іова Почаївського. Багато прочан одержують зцілення, помолившись та викупавшись у водах джерела Свято-Кирило-Мефодіївського монастиря у Сваляві.

Пустеля в горах і цілюще джерело знаходяться біля Серафима-Саровського жіночого монастиря (с. Приборжовське Іршавського району). Монастир заснував о. Гермоген, який, ще будучи підлітком, побачив у Великодню суботу незвичайний сон: над селом з’явився синій хрест, від якого в усі сторони лилося дивовижне світло, освячуючи все навколо. Юнак вирішив присвятити своє життя Богу і стати ченцем. У 30-х роках минулого століття почав будівництво святині на тому місці, яке побачив уві сні.

Свято-Георгіївський чоловічий монастир (біля с. Криве Тячівського району) порівняно недавно збудований — років 20 тому. 75-літній монах Авраам Штефура викопав там джерело. Сюди ченці щодня приходили помолитися, і вода набула чудодійних властивостей, стала цілющою.

Джерело http://risu.org.ua

Якщо Ви знаєте цікаві історії про цілющі джерела у вашій місцевості, присилайте свої розповіді та фотографії на адресу ТзОВ "ДК Електро-Захід":
79066, вул.Вулецька, 11А, м.Львів,
або 79049, м.Львів, а/с 10466,
або на e-mail: dk-elektro @ ukr.net (без пробілів)

В темі листа зазначити "Цілющі джерела"


<a href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер

You are here: Home