Електро-Захід Електро Захід Українська Русский English
There are no translations available.

Voda

Електро-Захід починає публікацію серії розповідей про цілющі джерела в Україні.

Нове джерело для наших предків було майже дивом. Його розчищали, обгороджували, іноді посвячували і ставили каплички або церкви. Часто джерела мали свої легенди та історію, в якій були як радісні, так і сумні сторінки.

Цілющі джерела були відомі ще з біблійних часів. У християнських обрядах вода теж відіграє дуже важливу роль. Освячена вода є символом Божої благодаті, вона очищає віруючих. Предтеча Господній Іван хрестив людей водою, що було прообразом святої Тайни Хрещення. Ісус Христос у Таїнстві Хрещення омиває своєю ласкою душу людини від гріхів, а свята вода обновляє й відроджує для нового життя у Христі. Щороку відбувається освячення води, їжі, трав, ікон та ін. Сила свяченої води зберігається впродовж тривалого часу, і християни з вірою використовують її, як ліки для душі і тіла.

Скит Манявський розпочав свою історію, за народними переказами і твердженнями деяких істориків, саме від Блаженного каменя — розповідається у буклеті про святу обитель. Монахи Києво-Печерського монастиря, шукаючи чудодійну воду, яка мала бути схожою з водою Києво-Печерської лаври, дійшли з Києва аж до Карпат. Вони зупинилися біля каменя-печери з цілющим джерелом. Ченці облаштували в печері житло, зцілювали хворих та немічних молитвами, водою і травами. У 1281 році було засновано Хресто-Воздвиженський монастир.

Коли Австрійська імперія у 1785 році закрила монастир – з Блаженного каменя перестала текти вода! До 1998 року вона капала лише один раз на рік, 7 липня, – на свято Івана Предтечі. Від 1998 році, коли до монастиря повернулися монахи, з Блаженного каменя тече кілька літрів води на добу. Ця вода має цілющу силу, допомагає врятувати зір.
<a href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>

Джерело http://risu.org.ua

<a href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

You are here: Home