Електро-Захід Електро Захід Українська Русский English
There are no translations available.

У світі продовжують виробляти 60 млн.тонн пластикових пакетів на рік. Використовуючи поліетиленові пакетики, ми нечасто задумуємося про їхню подальшу долю, а тим часом...

  • всіх водних поверхонь Землі забруднена пластиком
  • 1 млн. птахів гине кожного року, поїдаючи пластикові відходи. Багато видів вигодовують пластиком пташенят.
  • Кількість риби, що гине від "білого забруднення", навіть, не піддається точним обрахункам.
  • На забруднених територіях Атлантичного океану маса поліетилену в 6-20 разів перевищує масу зоопланктону.

Середній термін розкладання звичайного поліетиленового пакета – 150 років. В європейських країнах виробництво торбинок з пластику вже заборонено або ж вони підлягають високому оподаткуванню. Багато країн світу заборонили виробництво і використання пластикових пакетів або близькі до цього. В Україні поліетиленові торбинки заборонені лише в Новомосковську Дніпропетровської області.

23 травня о 18:30 у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи відбудеться відкриття виставки тематичних фоторобіт та інсталяцій на тему надмірного та бездумного споживання пластику жителями українських міст, зокрема Львова та його околиць. Під час відкриття відбудеться дискусія з питань екологічної свідомості, утилізації поліетилену та екологічного діагнозу Львова та області загалом, у якій візьмуть участь екологи та представники міської влади.

Виставка відбувається в рамках проекту "Земля в пакеті", який є громадською ініціативою екологічно небайдужої молоді Ужгорода і Львова.

Джерело http://www.lvivcenter.org

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

You are here: Home