Електро-Захід Електро Захід Українська Русский Polska
E-mail Print PDF
There are no translations available.

polyv

Липень в Україні цього року спекотний. Людям рекомендують менше перебувати на сонці і пити більше води. Проте, не тільки люди страждають від спеки, а й тварини та рослини. Якщо у вас є сад чи город, зверніть увагу, що в таку погоду вони потребують поливу. Невелику ділянку можна поливати вручну - це найдешевший спосіб. Основним інструментом є звичайна лійка. Для поливу газону, саду чи городу краще користуватися автоматичною системою поливу.

Насос для системи поливу

Дуже спрощують життя господарям сучасні системи поливу, які можна виготовити самостійно чи купити готові. При конструюванні системи поливу слід врахувати розміри, конфігурацію та рельєф ділянки. Значно спрощується завдання, коли є центральний водопровід. Якщо ж система автономна, тобто джерелом води є свердловина, колодязь, то «відправною точкою» є насос або насосна станція.

«ДК Електро-Захід» пропонує свердловинні насоси вітчизняних виробників та імпортні насосні станції. Від насоса чи станції можна зробити розводку води по всій ділянці. Вода, якою поливають рослини, не повинна бути занадто холодною. Найкраще поливати рослини теплою відстояною водою. Для цього необхідно організувати місце, де протягом дня вода буде відстоюватися і нагріватиметься на сонці. Це може бути басейн чи інша пластикова або металева ємність.

Для подачі води в такому випадку використовують занурювальний насос. Від нього можна прокласти сезонний (тимчасовий) або стаціонарний водопровід. У кількох місцях на ділянці встановлюють гідранти, до яких легко підключити шланг за допомогою з’єднувача. Якщо територія невелика, то достатньо одного місця підключення води, ним зручно користуватися, коли є візок-котушка. На нього можна накручувати шланг і легко переміщати по ділянці.

Як правильно поливати

Не можна допускати пересихання ґрунту. Але й надто велика кількість вологи може виявитися згубною для рослин. Перед рясним поливом ґрунт потрібно злегка змочити водою. Почекайте, доки волога просочиться, а потім уже давайте основну масу води. Такий спосіб допоможе уникнути утворення великих калюж. Крім того, коли вологи занадто багато, вона стікає по бур’янах і стимулює їх ріст, а цього якраз намагаються уникнути городники і садівники.

І город, і сад краще поливати вранці, або ввечері - коли сонце не таке активне. На сонці поливати рослини не слід, оскільки краплі води, що потрапили на стебла і листя, збирають сонячні промені, як маленькі лінзи, і можуть спричинити серйозні опіки. Плодові дерева потрібно обов’язково рясно полити за три тижні до того, як достигатимуть плоди. Для молодих або недавно посаджених дерев та кущів теж бажано використовувати відстояну воду.

Правила безпеки експлуатації насоса

При експлуатації системи поливу обов’язково дотримуйтеся правил експлуатації насоса та загальних правил техніки безпеки. Перед використанням насоса попередньо огляньте його для виявлення можливих пошкоджень, зокрема, перевірте кабель живлення і вилку підключення до штепсельної розетки. Не допускайте роботи насоса без води. При роботі «всуху» насос перегрівається і може вийти з ладу. Пісок та інші абразивні домішки у воді можуть стати причиною підвищеного зношування насоса і зниження його продуктивності. Штекер кабелю не повинен занурюватися у воду. Бережіть кабель від впливу на нього високої температури, мастила і гострих предметів.


 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

You are here: News Системи поливу